Organizacija edukacija za zaposlenike FINE na 6 lokacija u RH (Zagreb, Split, Osijek, Rijeka, Pula, Čakovec).

Uspostavljanje suradnje s lokalnim organizacijama civilnog društva.

Povećavanje dostupnosti usluga savjetovanja o dugu građanima.

Partneri

Edukacija je zamišljena kao predstavljanje svih dionika na tržištu duga i sagledavanje problema prezaduženosti iz različitih perspektiva kako bi se problem što objektivnije sagledao.

Partneri u projektu:

Unija potrošača Hrvatske “UPH” – osnovana je 2019. spajanjem dvaju saveza koji su djelovali na nacionalnoj i međunarodnoj razini. UPH djeluje na području ljudskih prava i okuplja 15 udruga za zaštitu potrošača iz cijele RH.

Padobran, udruga za financijsku inkluziju – financijski isključene građane vraćamo „u život“, pomažemo im u stavljanju financijske situacije pod kontrolu i upravljanju osobnim financijama.

BE-ON savjetovanje d.o.o. – društvo za financijsko savjetovanje i kreditno posredovanje, specijalizirano za restrukturiranje blokiranih građana u suvlasništvu Feelsgood Social Impact fonda.

Europska komisija putem Agencije za potrošače, zdravlje, poljoprivredu i hranu raspisala je krajem 2019. godine poziv (CHAFEA/2019/CP/02) za proširenje dostupnosti i povećanje kvalitete usluga savjetovanja o dugu za europska kućanstva.

Poziv proizlazi iz više strateških dokumenata, programa, akcijskih planova (Akcijski plan za fin. usluge namijenjene potrošačima COM/2017/0139) i dva velika istraživanja (2008 i 2012-2013) kojima je utvrđeno da rješavanje problema nije bitno samo sa socijalnog aspekta, nego i ekonomskog.

Ono će omogućiti osobama koje su trenutno isključene iz ekonomskog života uslijed prezaduženosti da doprinose rastu na europskoj razini.