O nama

Ciljevi, vizija, zalaganje

Tko smo, što smo i što radimo

Naš identitet

Unija potrošača Hrvatske “UPH” osnovana je 2019. spajanjem dvaju saveza koji su djelovali na nacionalnoj i međunarodnoj razini. UPH djeluje na području ljudskih prava.

Naša misija

Nestranačka smo i nepolitička udruga osnovana radi promicanja zaštite prava i interesa potrošača. Temeljni cilj kao krovne organizacije za zaštitu potrošača jest jačanje kapaciteta udruga članica usmjeravanjem na modernizaciju sustava u skladu s pravnom stečevinom EU.

Naše djelovanje

Član smo BEUC-a (Europska potrošačka organizacija) i ANEC-a (Europska organizacija za normizaciju) te u suradnji sa spomenutim međunarodnim organizacijama, kroz ojačane udruge koje djeluju lokalno, trudimo se omogućiti svim hrvatskim potrošačima jednaka prava i pristup postojećim alatima u svrhu zaštite njihovih potrošačkih prava.

Naši vrijedni članovi

Nositelji zaštite potrošača – Savjetnici na prvoj crti

01.ZG
02.ZG
03.ZG
05.PU
06.OS

„Potrošački forum" - Udruga za zaštitu i promicanje potrošačkih prava građana

07.ZG
08.BJ

Udruga za zaštitu potrošača Bjelovarsko-bilogorske županije

09.RI

Pridružite nam se

Zajedničkim snagama možemo puno više!

Veći broj sudionika djeluje sinergijski višestruko povećavajući izglede za uspješan ishod.

“Misli globalno, djeluj lokalno” nije floskula, barem u današnjem smislu, već jedini način funkcioniranja odgovornih građana. Djelovanjem na regionalnoj razini itekako povećavamo pritisak i utjecaj.

Izravnim praćenjem situacije u tržišnoj praksi imamo privilegiju sustavnog uvida u rezultate izmjena pravne regulative.

Razvojem međusobnih odnosa i razmjenom iskustava postižemo jačanje zajednice civilnog društva koja djeluje kao sigurnosna mreža.

Porastom broja aktivnih sudionika možemo provoditi brza ispitivanja neovisno o komercijalnim uslugama istraživanja tržišta.

Odgovornost u pristupu i iskustvo u radu neki su starosjedioci stekli izravno dugogodišnjim sudjelovanjem u potrošačkom svijetu, a neki će ih steći edukacijom i savjetima kolega s više staža. Upoznavanjem ozbiljnosti tematike glad za znanjem je neminovna.

Potrošačke brojke:

Od ukupnog broja hrvatskih potrošača, njih

0 %
poznaje svoja prava
0 %
poduzima nešto kada smatraju da su oštećeni
0 %
zadovoljno je načinom rješavanja žalbi
0 %
osjeća se sigurno kada kupuje preko interneta